Heart Math, HLR och Föreläsning på RedBull

I går hade vi vidareutbildning i HeartMath , de flesta av oss på UC är utbildade providers. HeartMath har länge jobbat med forskning inom området psykofysiologi (läran om hur kropp och sinne fungerar) Åå det är så galet intressant hur vi kan använda oss av både tanke och känsla för att skapa förändring. Hjärtat och hjärnans kommunikation är centralt . HeartMaths forskning har visat att våra känslor speglas i hjärtrytmen. Analysen av hjärtrytmen är ett kraftfullt externt mått som speglar interaktioner i hjärta-hjärna och dynamiken i det autonoma nervsystemet. Härtrytmens mönstret skiftar markant när vi upplever behagliga kontra obehagliga känslor. Detta styr även hur vi utsöndrar våra hormoner, såsom ex påslag av stesshormonet kortisol, och måbra hormonet serotonin, vårt autonoma nervsystem samt hur vi utnyttjar kapaciteten i vår hjärna.

Direkt efter det hade vi en uppdatering i Hjärt och Lungräddning, det ska och bör alla göra varje år.

I dag startade min morgon med 2 ägg, 1 smoothie på 1/2 grape, 2 cm ingefära, 1 citron, 2 msk linfröolja, kiwi och 2dl vatten.. och fin kalkon från Ingelsta Kalkon.

Red Bull hade sin ”Brand Day” i dag där föreläste om hälsosam livsstil. Superroligt och ett härligt gäng på knappt 80 pers. Som ni vet är jag inget fan av vare sig socker eller sötningsmedel. Red Bull själva förmedlar inte att det har en hälsoprodukt men att de vill stå för en hälsosam livsstil. Roliga och spännande diskussioner då jag pratade utifrån min syn på hälsa och välbefinnande, för mycket socker, stress, för lite rörelse och processad mat är våra största hälsobovar enligt mig, bra frågor och intressant eftersnack..Bra dag!

I morgon blir det utö med träningsnätverket..underbart!

Det här inlägget postades i Frida. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Heart Math, HLR och Föreläsning på RedBull

 1. Mackan Red Bull skriver:

  Tack för en grym föreläsning!
  Finns de chans att ta del av den igen då man knappast hann med att anteckna allt 🙂

  Mvh
  Marcus

 2. micke skriver:

  Att säga att Red Bull står för en hälsosam livsstil är precis som att säga att Marlboro gör det: Uteliv, ridning, camping osv. Det hindrar inte att produkten är precis allt annat än hälsosam och den som lierar sig med den bidrar till att sprida produkten och dess negativa effekter.

  Jag säger bara en sak: KÖPT! (du alltså). Tack således för att du får våra barn att dricka Red Bull som gör dem feta, okoncentrerade och dåliga i både skola och idrott.

  • ucspc skriver:

   Hej Mikael!

   Tack för ditt inlägg. Jag gissar att du inte var på föreläsningen då jag det var just socker som hälsobov jag pratade om, vad som händer i kroppen, att vi första gången i världshistorien har barn som får åldersdiabetes. Min syn på att leva Holistisk. Å framförallt varför vi ska undvika socker i vår vardag och vinsterna med det. Att balans i livet handlar om att allt hör i hop med sömn, återhämtning kost och träning. Därav blev det också mycket intressanta diskussioner.
   Vänligen
   Frida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s