Dålig matsmältning?

Felaktig kost förstör matsmältningen. Men äter du råvaror av bra kvalitet och mår ändå inte bra? Matsmältningen börjar som du säkert vet redan i munnen. När du tuggar kommer enzymer från saliven  att blandas med maten och börja bryta ner kolhydrater. Om du stressar när du äter, slavar med att tugga och sväljer för snabbt blir det matpartiklar kvar som är för stora för magsyran att bryta ner. Parasiter och svamp som gömmer sig i dessa får en chans att överleva. När parasiten når en basisk miljö i tunntarmen kan de bädda in sig och lägga ägg..får du i dig svamp som överlever genom magen bryter den ofta ner immunförsvaret.

Att äta mat av låg kvalitet, processad mat kan skapa en basisk miljö i tjocktarmen vilket gör det möjligt för elaka bakterier att föröka sig, vilket leder till förstoppning och ännu mer gynnsam miljö för elaka bakterier och parasiter.

Symtom vid dålig matsmältning:

Gaser, uppsvälldhet, huvudvärk, sura uppstötningar, trötthet efter maten, utspänd mage, förstoppning.

Var rädd om insidan, banta aldrig, undvik processad mat, stressa inte för mycket, ät på regelbundna tider, välj livsmedel med bra kvalitet, sitt ner i lugn och ro och tugga maten ordentligt och drick vatten.. finfint för formen

Annonser
Det här inlägget postades i Frida, Mat/recept. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dålig matsmältning?

  1. Ping: Hur många rätt har du? « Miss Agda

  2. Lotta skriver:

    För två veckor sen började jag jobba på en skola (barn åk.1-3) och äter då pedagogisk lunch med dem. Jag är van att äta bra sammansatt lunch, och tänkte att ”jag äter väl salladsbord och köttet/fisken, så blir det nog bra”. Efter två veckor mår kroppen riktigt dåligt.. ganska exakt så som du beskriver här ovan. ALLTSÅ! Efter två veckor mår jag riktigt dåligt av skolmaten.. Barnen ska äta denna i 12 år.. Snälla Melker Andersson, ryck ut i alla skolor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s