Ok att äta middag efter sen träning?

Har precis ätit en stor portion med ekologisk laxfile och ugnsrostade grönsaker med vitlök, ingefära, chili och olivolja MMmmm…

Gulddag idag! Bra dag på jobbet med energigivande möten, körde ett boxpass i kväll med Johanna, vi var riktigt laddade båda två -urkul.

Jag får mycket frågor om det är ok att äta middag efter träningen även när träningen ligger sent. Svaret är ett rungande JA …

Jag rekommenderar att alltid äta efter träningen, gärna något direkt efter om du kört ett hårt pass, ex proteindrink med banan. Musklerna är i tömda på glykogen och behöver fylla på med näring för att du inte träningen ska bli katabol där du bryter ner muskelmassa i stället för att bygga upp.

Stressa inte i dig maten då försämras matsmältningen, tarmarna vill vila på natten så hjälp till genom att tugga maten ordentligt. För bästa effekt av din träning är det viktigt att du även äter ett melanmål  1-2 timmar innan din träning beroende på vad du ska träna, 2 timmar innan vid konditionsträning och 1 timme innan vid styrketräning, fyll på med vatten innan under och efter träningen.

Trevlig kväll!

Det här inlägget postades i Frida. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s